gezocht! M/V
30-plus voor een nieuw online fitnessprogramma

Kritios Metabolic Lean is een nieuw programma gericht op stofwisseling om vetverbranding te versnellen. 
Speciaal ontworpen voor mensen boven de 30, met weinig tijd die weer fit willen worden.

Na je 30e kom je jaarlijks 1 kilo aan

door lager metabolisme verbranden we minder

Als we ouder worden gaat de stofwisseling omlaag. Hierdoor houden we makkelijker vet vast. Vanaf ons 30e komen we daardoor tussen de 0.5 en 1 kilo per jaar aan.  Doe je niks? Stel dan eens voor hoe je eruit ziet op de bruiloft van je kinderen.

er is meer nodig dan sporten alleen

Om in vorm te blijven, is sporten alleen niet genoeg.  Door een tragere stofwisseling zul je het slimmer moet aanpakken. Eten, slapen, beweging:  alles in-sync.  Maar hoe doe je dat? En hoe richt je dat in met een druk leven? 

zwaarder na mijn 30e "Kon ik mijn strakke buik terugkrijgen?"

afvallen-te-dik
35 jaar en 86 kilo
mijn buik zichtbaar door kleding heen

Na mijn 30e worstelde ik met mijn gewicht. Ik was 12 kilo zwaarder  geworden. Dat was te zien in de spiegel, maar het kwartje viel pas toen mijn buik zichtbaar werd door mijn kleding heen. Dat vond ik vreselijk, zeker omdat ik altijd veel had gesport en daardoor alles kon eten. 

kon ik mijn ‘sixpack’ terugkrijgen?

Mijn ambitie was om mijn ‘sixpack’ terug te krijgen. Die ambitie liet ik al snel varen. Ik wilde mijn oude broeken weer aan kunnen. Maar wat ik ook probeerde, niks wat ik kon volhouden. Ik kon niet 5 dagen in de week naar de sportschool en ik wilde een biertje niet laten staan.

“was het toch gewoon maar accepteren dat ik dikker werd?”

Meer sporten en minder snoepen was niet voldoende

Meer sporten en minder eten, dat is de oplossing met afvallen. Maar wat als je niet genoeg tijd hebt? En geniet van borrels en etentjes? En de leeftijd die niet meewerkt.

Het kan toch wel anders

Mijn zoektocht gaf ik niet op. Ik begon mensen te vinden met hetzelfde probleem. Uiteindelijk kwam ik met iemand in contact die hetzelfde was ondergaan. Hij had uiteindelijk zijn eigen methodes gemaakt die werkte voor hem. Ik besloot hetzelfde te proberen. 

lekker-biertje
Ik wil ook nog eens kunnen genieten van een biertje

“ik ontwikkelde mijn eigen aanpak en ik werd weer trots op mijn lichaam “

intermittent-fasting-6-kilo-afgevallen
38 jaar (72kg) weer zichtbare buikspieren
Uiteindelijk iets wat ik kon volhouden

Ik besloot mijn eigen aanpak te ontwikkelen met alles wat ik had gelezen. Iets dat ik makkelijk kon onthouden en volhouden. Een combinatie van eten, beweging en sport. In te passen in mij leven. 

14 kilo kwijt en weer een strakke buik

Wat een fijn gevoel om je oude kleding weer aan te kunnen. Anderen waren verbaasd en jaloers. Het was gelukt om weer in vorm te komen en mijn buikspieren zichtbaar te hebben. 

Controle op mijn gewicht

De 14 kilo kwijtraken maakte mij trots. Maar nog fijner is dat ik controle heb op mijn gewicht. Mijn eigen methodes pas ik nog dagelijks toe. 

Werken mijn methodes ook voor anderen?

Fit en in vorm, ook bij drukte en als je ouder begint te worden. Ik geloof dat het kan, maar ik hoop dat ik het samen met jou kan testen of het klopt.